Notariskast

Notariskast
Notariskast

Stijlvol wonen én werken met een notariskast

De klassieke notariskast was vooral populair in de achttiende en negentiende eeuw, inderdaad op kantoor bij de notaris. Achter de twee massief houten deuren stonden de mappen met de informatie van alle klanten. Daarmee was het in feite een archiefkast en een opbergkast in één. Door kleinere huiskamers en andere manieren van inrichten is de notariskast een beetje naar de achtergrond verschoven. De klassieke notariskast die gebouwd wordt door moderne ambachtslieden brengt dit meubelstuk weer helemaal terug in de belangstelling!

De notariskast brengt ambacht in huis

Meestal zijn notariskasten massief houten kasten met twee grote deuren die voorzien zijn van stevige scharnieren. De omvang is doorgaans behoorlijk fors, er is dus redelijk wat ruimte nodig om dit type kast volledig tot zijn recht te laten komen. Hoewel de notaris deze kast vroeger in het kantoor of werkruimte plaatste, staat een notariskast ook prachtig in de huiskamer. Door een mooie houtsoort te kiezen met eventueel een prachtige lak of beits is er voor elk interieur een passende oplossing.

Vorm en functie komen samen

Stijlmeubelen zijn ook altijd praktische meubelen, dat geldt zeker voor de notariskasten. De opbergruimte in deze kasten is enorm, de planken zijn zeer stevig waarmee je veel opbergruimte creëert in elke ruimte. Dit type kast is nog steeds een parel voor op kantoor, het geeft elke klant die je ontvangt direct een gevoel van klasse, stijl en kwaliteit. In huis is het ook een prachtig meubelstuk met een uitstekend praktisch gebruiksgemak dankzij de grote deuren en hoge kwaliteit scharnieren. Neem voor het maken van de keuze eerst de beoogde maten op, en bespreek deze met de leverancier voor een oplossing op maat.

Bekijk hier ons assortiment